Deze Italiaanse paprikasoep of ‘Zuppa di Peperoni’ heeft die heerlijke onvervalste Italiaanse smaak.
Benodigdheden
5 rode paprika’s
2 trostomaten
1 rode ui
1 bolletje knoflook
olijfolie
10 blaadjes basilicum
10 takjes verse peterselie
1l groentebouillon
100 ml Panna van Parmalat (room)
verse peper & zeezout
Bereiding
Gebruik een flinke soeppan en verwarm hierin de olijfolie. Fruit de knoflook en rode ui in de olijfolie. Na 2 minuten doe je ook de paprika, de trostomaten, de basilicum en peterselie in de pan. Laat de pan 15 minuten op een zacht vuurtje staan en roer af en toe.
Doe vervolgens de groentebouillon in de pan. De soep dient nu ongeveer 1 uur door te koken. Na een uur pureer je al ingrediënten in de pan met een staafmixer tot een mooie, gladde soep. Breng de Italiaanse paprikasoep op smaak met de room, verse peper en zeezout.
4 personen
Bron: allesoveritaliaanseten.nl