Een voedzame en gezonde soep gemaakt van linzen, groenten en kruiden. Zuppa di Lenticchie is perfect voor koude dagen en zit boordevol smaak en voedingsstoffen. Als je wilt, kun je de groentebouillon vervangen door vleesbouillon en wat blokjes spek aan de kom toevoegen.
Benodigdheden
3 el olijfolie
1 ui, gehakt
1 wortel, geschild en gehakt
2 stengels selderij, gehakt
2 tot 3 teentjes knoflook, fijngehakt
400 g tomaten, gehakt
2 middelgrote aardappelen, gehakt
2 l groentebouillon of water
400 g linzen
60 g peterselie, gehakt
1 takje rozemarijn
1 laurierblad
zout en peper, naar smaak
vers geschaafde Parmezaanse kaas
Bereiding
Week de gedroogde linzen ongeveer 3 uur in voldoende water zodat ze volledig ondergedompeld zijn.
Verhit de olijfolie in een grote, zware pan op middelhoog vuur.
Voeg de aardappelen, ui, wortel, selderij en knoflook toe en bak totdat de ui glazig is, ongeveer 8 minuten.
Voeg de tomaten toe en kook, af en toe roerend, nog 3 tot 4 minuten.
Voeg daarna de overige ingrediënten toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat 45 minuten sudderen, of totdat de linzen gaar zijn maar niet uit elkaar vallen.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg 1-2 eetlepels Parmezaanse kaas toe aan de kommen voordat je de soep erbij schenkt om te serveren.
Het recept ‘Zuppa di lenticchie’ is afkomstig van Girl raised in the south.
Klik hier voor het originele recept.
Geef een reactie