Deze zomerse erwten- en courgettesoep met zelfgemaakte curry-popcorn is een perfect gerecht voor de naderende lente! Daarbij is ze ook nog eens veganistisch en glutenvrij.
Benodigdheden
voor de soep
400 g verse of bevroren erwten
400 g courgette
500 ml groentebouillon
2 uien
1 teentje knoflook
handvol verse munt
zout en peper
sap en schil 1 limoen
½ blikje kokosmelk (meer indien nodig, maar minder bouillon)
voor de curry popcorn
80 g gedroogde maïs of pofmaïs
30 g plantaardige margarine
2 tl currypoeder
Bereiding
Schil erwten (als verse erwten) uit de peulen. Hak uien en knoflook fijn en bak in 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de courgette in dunne plakjes. Voeg de erwten en courgette toe aan de gefrituurde uitjes en bak ze even mee. Voeg dan de helft van de groentebouillon toe en laat op middelhoog vuur sudderen tot de erwten en courgette klaar zijn.
Pureer alles met een blender, voeg de resterende groentebouillon toe en roer de kokosmelk erdoor.
Breng aan de kook en breng op smaak met kruiden, limoensap en schil.
Curry Popcorn
Giet een scheutje olie in de pan en zet deze op een hoog vuur.
Maïs poft op 200°C. Om te testen of de pan heet genoeg is, kan je al enkele maïskorrels in de pan gooien. Als die ronddraaien of meteen poffen, is de pan heet genoeg. Eén laagje maïs om de bodem van de pan te bedekken is voldoende. De popcorn wordt immers 8 keer groter in volume.
Zet meteen het deksel op de pan. Als je de eerste maïskorrels hoort poffen, zet je het vuur wat lager. Schud de pan regelmatig om te vermijden dat de popcorn verbrandt.
Kijk niet onder het deksel, maar laat de maïs poffen tot het stil wordt. Zet dan het vuur volledig uit. Wacht nog twee minuutjes af tot de laatste korrels gepoft zijn.
Smelt ondertussen de margarine, meng met het currypoeder en giet over de popcorn. Meng met een houten lepel tot het currypoeder gelijkmatig is verdeeld.
4 personen
Bron: freiknuspern.de
Geef een reactie