Dat een soepje ook perfect kan in de zomer, bewijst deze heerlijke zomerse courgettesoep. Werk af met parmezaanschilfers en basilicum.
Benodigdheden
6 courgettes, in kwartjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 handvol basilicum
60 g parmezaanschilfers
1½ l groentebouillon
1 el olijfolie
peper en zout
Bereiding
Stoof de knoflook met de courgette aan in een eetlepel olijfolie. Laat bakken tot de courgette zacht is.
Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Mix de soep.
Snij de basilicum in fijne reepjes, maar hou enkele blaadjes over. Voeg 3/4de van de parmezaanschilfers en de fijngehakte basilicum toe aan de soep. Roer goed om.
Kruid bij met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en werk af met de rest van de parmezaan en enkele basilicumblaadjes.
4 personen
Bron: 15gram.be