Bij recepten voor warme dagen denk je misschien niet direct aan soep. En toch is deze zomer minestrone een dikke vette aanrader. In tegenstelling tot koude maaltijden, helpt het je lichaam af te koelen. Deze soep is bovendien licht en fris en toch ook lekker hartig, dankzij de kipgehaktballetjes en de Parmezaanse kaas.
Benodigdheden
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 wortels, in stukjes
1 stengel bleekselderij, in stukjes
1/2 tl gedroogde tijm
2 laurierblaadjes
1,8 l kippenbouillon
2 laurierblaadjes
150 g kleine pasta, zoals mini penne
1 courgette, in halve plakjes
3 grote handen babyspinazie
wat fijngehakte peterselie
wat fijngehakte basilicum
sap van 1 citroen
zwarte peper
parmezaanse kaas, naar smaak
Voor de kipgehaktballetjes
500 g kipgehakt
50 g panko of paneermeel
2 tenen knoflook, fijngehakt
22 g geraspte Parmezaanse kaas
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
1/4 tl gedroogde chili
zout en zwarte peper
Bereiding
Het recept ‘zomer minestrone met kipgehaktballetjes’ is afkomstig van Nancy van Batenburg voor Culy.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie