Benodigdheden
4 el zonnebloemolie
3 cm gemberwortel geschild, fijngeraspt
2 tl specerijen gemalen, bijv. kerrie, kaneel en/of komijn
4 tenen knoflook, fijngesneden
3 el abrikozenjam
600 g zoete aardappelen, in blokjes
1 winterwortel à 250 g, in plakjes
1½ l groentebouillon van tabletten
2 uien rood, in ringen
3 salieblaadjes in reepjes + salieblad voor erover
voor erbij: stokbrood met verse roomkaas met verse kruiden als peterselie, bieslook en/of tijm
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Zoete aardappelsoep met gebakken uien’ is afkomstig van Janneke Philippi voor Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen
Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.