Zoet, zoeter, zoete aardappelsoep.
Benodigdheden
2 preien
2 tenen knoflook
30 g ongezouten roomboter
1 kg zoete aardappel
1200 ml heet water
2½ tabletten groentebouillon
Bereiding
Verwijder het donkergroene deel van de preien. Was en snijd het lichte deel in ringen. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een soeppan en bak de prei en knoflook 5 min. op laag vuur.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Voeg de aardappel en het hete water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Kook in ca. 15 min. op matig vuur met de deksel schuin op de pan gaar.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Tip
Lekker met stokbrood of focaccia.
Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn
Geef een reactie