Het is even schillen, hakken en snijden, maar daarna doen specerijen, kruiden en de tijd het werk. Zo maak je makkelijk een eenvoudig soepje, waarvan de smaak je nog lang bij zal blijven!
Pit van gember, frisheid van sereh en limoen en ook aardse zoete aardappel en wortel maken dit een verslavend lekkere combinatie.
Benodigdheden
7 el arachide-of druivenpitolie
1 grote ui, fijngesneden
4 tenen knoflook, geperst
1 el geraspte verse gemberwortel
2 blaadjes djeruk purut (limoenblad), fijngesneden
1 stengel sereh (citroengras), alleen het witte deel, heel fijn gesneden
3 el rode currypasta
± 650 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
± 500 g wortelen, geschrapt, in stukjes
1 l kippen- of groentebouillon
15 g korianderblad + extra om te garneren
sap van 1 limoen
270 ml kokosmelk
1 el vissaus
½ tl donkerbruine basterdsuiker
chilipeperringetjes, om te garneren
kokosvlokken, droog geroosterd, om te garneren
Bereiding
Het recept ‘Zoete-aardappel-wortelsoep met korianderolie’ is afkomstig van Anne Woodman voor Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Hét groenteboek!
100x groen van het seizoen
Van kiemen tot peulvruchten 100x groen van het seizoen- dip, soep, bij-, tussen-, lunch- en hoofdgerechten.