Benodigdheden
1 kg zoete aardappels
2 rode paprika’s
2 teentjes knoflook
1 rode ui
150 ml kokosmelk
2 blokjes groenten bouillon
1100 ml water
2 tl chili poeder
scheutje kokos- of olijfolie
Garnering
1 rode paprika
2 bosuitjes
bosje koriander
chilipoeder
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui samen met de knoflook goudbruin.
Ondertussen was je de zoete aardappels en snijd je deze in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes. Doe de zoete aardappel samen met de paprika en ongeveer 1100 ml water in de pan. Zorg dat alle groenten goed onder water staan. Je kunt er altijd later nog wat water uit halen. Laat het op hoog vuur staan tot het water gaat koken, daarna laat je het 15 minuten koken. Kijk na die tijd even of de zoete aardappels al goed zacht zijn. Dit doe je door er met een vork in te prikken.
Haal er daarna ongeveer 200 ml water uit met een maatbeker. Hierdoor wordt de soep straks wat dikker. Voeg de kokosmelk, bouillon blokjes en chili poeder toe en roer het goed door elkaar. Daarna pureer je alles met een staafmixer.
Garneer elk kommetje met ¼ rode paprika (gesneden in blokjes), wat fijngehakte bosui, een klein handje koriander en een snufje chili poeder.
4 personen
Bron: puursuzanne.nl