Deze zoete aardappel-paprikasoep is heerlijk zoet en romig, met een subtiele kick dankzij de toevoeging van chilipoeder. Perfect voor wie van zachte smaken houdt, maar toch een beetje pit wil!
Benodigdheden
1 ui
1 teen knoflook
2 zoete aardappelen
2 rode paprika’s
700 ml bouillon
150 ml kokosmelk
1 el paprikapoeder
1 el gembersiroop
zout en peper
Verder nodig
Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de ui en knoflook samen tot ze goudbruin zijn.
Was intussen de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de paprika’s ook in blokjes. Voeg de zoete aardappel, paprika, bouillon toe aan de pan, en zorg dat de groenten onder water staan.
Breng alles aan de kook en laat het daarna 15 minuten pruttelen. Controleer of de zoete aardappels zacht zijn door erin te prikken met een vork.
Voeg de kokosmelk, chilipoeder en gembersiroop toe en roer goed door. Pureer daarna de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Geef een reactie