Verrukkelijk en eenvoudig te maken.
Benodigdheden
1 tl kerriepoeder
1½ el olijfolie
1 ui, fijngehakt
½ appel, geraspt
1 teen knoflook, uitgeperst
verse koriander
verse gember, geraspt (1 cm)
zout en peper
400 g zoete aardappels, geschild en geraspt
750 ml bouillon (vlees of groente) van 1 blokje
65 g rode linzen
150 ml melk
sap van een ½ limoen
Bereiding
Verhit de kerrie in een soeppan op laag vuur en rooster het 2 minuten om de smaak te versterken. Voeg de olijfolie toe en verwarm al roerend. Doe de ui, appel, knoflook, gember en enkele fijngehakte koriandersteeltjes erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat alles ongeveer 5 minuten fruiten, terwijl je af en toe roert.
Voeg vervolgens de geraspte zoete aardappel, linzen, bouillon en melk toe en breng de soep aan de kook. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken tot de groenten goed gaar zijn.
Pureer de soep in een blender tot een gladde massa en proef of er nog wat extra zout en peper nodig is. Roer het sap van de halve limoen erdoor en garneer met wat extra gehakte koriander. Serveer direct.
Het recept ‘Zoete aardappel & linzensoep’ is afkomstig van BBC Good Food.
Klik hier voor het originele recept.
Geef een reactie