Deze goed gevulde maaltijdsoep is een heerlijke avondmaaltijd of stevige lunch. Je kunt afwisselen met welke vis, schaal- en schelpdieren je erin doet, zodat hij elke keer een beetje anders is.
Benodigdheden
250 g kabeljauwfilet
250 g zalmfilet
250 g wijtingfilet
300 g garnalen
4 krabpoten
2 grote sjalotten
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
2 blikken gepelde tomaten
1 l visbouillon
3 el Brandy, Spaanse cognac
1 laurierblad
1 tl gerookte paprikapoeder
1 potje gekookte mosselen
verse platte peterselie
Bereiding
Snijd de sjalotten in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olijfolie in een diepe pan.
Voeg de gepelde tomaten, de visbouillon en de Brandy toe en verwarm het geheel goed. Voeg de specerijen toe en laat de stoofpot even pruttelen.
Bak de in gelijke stukken gesneden visfilet even kort in wat olie in een koekenpan.
Laat de mosselen uitlekken of gebruik verse mosselen. Voeg alle vis toe aan de soep en verwarm nog goed mee. Garneer de Zarzuela met wat fijngehakte peterselie.
Tip
Serveer bijvoorbeeld met donker brood of gekookte rijst.
4 personen
Bron: visrecepten.nl
Geef een reactie