Snijden, koken, pureren, en voilà: een romige wortelsoep.
Benodigdheden
750 g wortelen
800 ml water
2 Knorr veganistische groentebouillontabletten
4 el gembersiroop
4 el koelverse yoghurt kokos ongezoet
2 el ongezouten pecannoten
5 g verse krulpeterselie
1 limoen
Bereiding
Schil en snijd de wortelen in stukken van 2 cm. Breng samen met het water en de groentebouillon in een soeppan aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de gembersiroop.
Roer ondertussen de kokosyoghurt los en snijd de pecannoten en de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten.
Schep de soep in diepe borden en verdeel de yoghurt, noten, peterselie en het limoenrasp erover. Serveer de limoenparten erbij.
4 personen
Bron: Allerhande
Geef een reactie