Het voorjaar zonnig beginnen? Dat doe je met deze heerlijke wortelgazpacho met citroengras die rijk is aan verse groentjes.
Benodigdheden
1 stengel citroengras (sereh)
450 g wortelen
400 ml kokosmelk (100 ml voor de afwerking)
1 kruidnagel
knoflook
2 el extra-vierge olijfolie
2 el sherry azijn
1 tl rode kerriepasta
125 ml water
zeezout en vers gemalen zwarte peper
Optioneel
hennepzaden
pompoenzaden
microgreens
kokosmelk
Bereiding
Was de wortelen en snijd in grove stukken. Snijd de onderkant en de harde bovenkant van de citroengrasstengel. Verwijder het eerste of de twee buitenste bladeren en hak het zachte, aromatische deel van het citroengras fijn.
Maal het citroengras, wortelen, kokosmelk, knoflook, olijfolie, sherry-azijn, rode currypasta, water en een paar snuifjes zout en peper in een blender tot een glad geheel. Als je geen blender hebt, zeef de soep dan een keer en maal hem dan nogmaals glad.
Zet de gazpacho minstens 4 uur in de koelkast. Roer een beetje water door de soep als hij in de koelkast te veel is ingedikt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Besprenkel de gazpacho met olijfolie en zet hem met de gewenste garneringen op tafel.
4 personen
Bron: dollyandoatmeal.com