Benodigdheden
2 rode uien
500 g wortelen
1 stukje gember (van 2 cm)
1 teentje knoflook
snuifje kerriepoeder
1 blokje groentebouillon
scheutje olijfolie
125 g geitenkaas
enkele blaadjes verse koriander
peper en zout
Bereiding
Schil en rasp de gember. Schil de uien en snij ze in grove stukken. Schraap de wortels en snij ze in schijfjes van 1 cm. Pel de knoflook en snipper fijn.
Verhit de olijfolie in een pan en bak er de uien en de knoflook glazig in. Doe er de wortels en de hember bij en stoof even mee. Giet er 1 liter water bij. Doe het bouillonblokje, het laurierblad, wat tijm en komijn in de pan. Kruid met peper en zout.
Breng de soep aan de kook en laat zacht koken tot de wortelen gaar zijn.
Mix de gare groenten, proef en kruid bij met kerriepoeder.
Snij de geitenkaas in plakjes. Schep in elke kom wat soep en werk af met geitenkaas en koriander.
4 personen