Benodigdheden
1 kg wortelen, geschild en in stukjes gesneden
1 ajuin, geschild en fijngesneden
currypoeder
1 el olijfolie
1 l vetarme groentebouillon
peper en zout
Verder nodig
Bereiding
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof hierin de fijngesneden ui op zacht vuur gedurende twee minuten, tot deze glazig wordt. Voeg de currypoeder toe en laat de specerijen even meebakken zodat hun aroma goed vrijkomt.
Voeg dan de wortelschijfjes toe en roer alles goed door, zodat de wortel een heerlijk currylaagje krijgt. Schenk de hete bouillon erbij en laat het geheel op middelhoog vuur ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de wortels helemaal zacht zijn.
Laat de soep licht afkoelen en pureer alles tot een gladde, zijdezachte massa in de blender. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
De mooie kommetjes zijn van de PURE reeks van Pascale Naessens voor Serax.
Te koop o.a. bij De Tafel van Amandine in Antwerpen, een winkel vol prachtige tafel- en interieurspullen.
Geef een reactie