Benodigdheden
1 kg witloof
4 uien
2 preien
2 tenen look
2 l kippenbouillon
1 kuipje “Boursin Verse Kruiden”
2 el gehakte munt
2 el gehakte marjolein
peper en zout
Bereiding
Neem 4 stronkjes van het witloof en snij deze in in fijne stukjes, stoof ze dan een paar minuutjes in wat boter, maar hou ze nog even apart. Snij het resterende witloof, de uien, de look en de preien in grove stukken. Smelt boter in een grote soeppot en stoof alle groenten +/- 5 minuutjes, blus met de bouillon en laat een half uurtje pruttelen. Mix de soep en voeg de Boursin, het fijngesneden witloof en peper en zout toe. Laat nog even doorwarmen. Voeg voor het opdienen de munt en marjolein toe en laat ongeveer 10 minuten rusten.
3 liter
Bron: lascuisine.be
Foto: Evelien Rutten