Deze romige soep met witlof en roquefort staat zo op tafel. Serveer met walnoten en peterselieblaadjes.
Benodigdheden
1 sjalotje, gesnipperd
1 knoflookteen, gepeld en geperst
1 el vloeibare magarine
4 à 6 stronkjes witlof (afhankelijk van de grootte), kernen verwijderd
2 groentebouillonblokjes
250 ml keukenroom
80 g blauwschimmelkaas (roquefort)
8 walnoten
2 takjes platte peterselie, de blaadjes
Bereiding
Fruit de sjalot en knoflook in een pan in een scheutje olijfolie.
Houd 4 blaadjes witlof apart om te garneren en snijd de rest in stukjes. Fruit de witlof even mee en voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook en laat de witlof in 10 minuten zachtjes gaar koken. Voeg keukenroom toe en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Snijd de roquefort in 4 plakken en hak de walnoten grof.
Verdeel de soep over de borden. Leg een blaadje witlof in de soep met daarop een plak roquefort, en bestrooi met de walnoten en peterselieblaadjes.
Bron: Jamie Oliver
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.
Geef een reactie