Maak deze heerlijke wintersoep met wortelen en pastinaak voor een warme en gezellige maaltijd! Deze smaakvolle soep zit boordevol vitaminen en is perfect voor koude dagen. Serveer met een stukje knapperig brood.
Benodigdheden
500 g witte knolraap (pastinaak) in blokjes
2 preistengels in blokjes
2 wortelen in blokjes
3 el boter
800 ml groentebouillon
1 el gehakte marjoleinblaadjes
1 el gehakte peterselie
enkele takjes verse marjolein
1/4 tl karwij
1 tl kerriepoeder
naar smaak peper
Bereiding
Schil, was en reinig knolraap, wortelen en wortelpeterselie en snijd in hapklare blokjes of schijfjes. Reinig en was de prei en snijd in ringen.
Bruineer knolraap, wortelen en wortelpeterselie in een pan in hete boter, voeg kerrie en karwij toe, bruineer deze even mee, giet er dan de bouillon over en laat alles afgedekt ca. 20 minuten sudderen. Voeg dan de prei erbij en laat alles nog ongeveer 10 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
Kruid met zout en peper, breng op smaak met marjoleinblaadjes en serveer de soep gegarneerd met peterselie en marjoleintakjes.
Het recept ‘Wintersoep met wortelen en pastinaak’ is afkomstig van Njam.
Geef een reactie