Benodigdheden
4 aardappelen in blokjes
2 wortelen in blokjes
1 preistengel in ringen
1 fijngehakte ui
2 gehakte teentjes knoflook
300 g gekookte borlottibonen
4 el olijfolie
1 l rundsbouillon
200 ml room
1 handvol geschaafde Parmezaanse kaas
4 geroosterde sneden stokbrood
peper – zout
Bereiding
Stoof de ui en knoflook in olie. Voeg de wortelen en aardappelen toe en stoof mee. Giet de rundsbouillon erbij en breng aan de kook. Laat alles ca. 5 min. op een matig vuur koken. Voeg de prei toe en laat zo lang verder koken tot de groenten gaar zijn. Voeg de room en borlottibonen toe. Breng nog even aan de kook. Kruid af met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden. Leg er telkens een geroosterd sneetje stokbrood op en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas.
4 personen
Bron: njam.tv