Geniet van deze frisse soep van Jamie Oliver, vol met de smaken van waterkers en bleekselderij. De aardappel en knoflook zorgen voor een heerlijke romigheid, waardoor deze soep perfect is voor een lichte maaltijd of als voorgerecht.
Benodigdheden
350 g waterkers, plus extra
2 el olijfolie
25 g boter
1 grote ui, fijn gesnipperd
1 stengel bleekselderij, dun gesneden
1 teen knoflook, in plakjes
1 middelgrote kruimige aardappel, in blokjes
450 ml melk
250 ml kippenbouillon
ricottatoast
½ stokbrood, in sneetjes
1 teen knoflook, gekneusd
125 g ricotta
25 g geraspte parmezaan
Bereiding
Breng 350 ml water aan de kook en voeg de waterkers toe. Laat deze 3 minuten koken, spoel af met koud water en laat uitlekken. Zet apart.
Verhit intussen de olie en boter in een pan. Fruit de ui, bleekselderij en knoflook zachtjes gedurende 8 minuten. Voeg de aardappel, melk en bouillon toe en laat het geheel 15 minuten koken, totdat de aardappel zacht is.
Rooster de sneetjes stokbrood aan beide kanten en wrijf ze in met knoflook. Meng de ricotta met de Parmezaan en verdeel dit mengsel over de toast.
Voeg de waterkers toe aan de soep en pureer het geheel tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en serveer met extra waterkers en de ricottatoast.
Het recept ‘Waterkerssoep met ricottatoast’ is afkomstig van Jamie Oliver.
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.
Geef een reactie