Een zomers soepje, deze waterkerssoep met plakjes mozzarella en een tartaar van tomaten in. Serveer met wat geroosterd brood met olijfolie.
Benodigdheden
2 bintjes, in blokjes
1 preiwit, fijngehakt
2 tomaten
1 ui, fijngehakt
3 bussels waterkers, en extra voor afwerking
1 bol mozzarella, in plakken
800 ml groentebouillon
klontje boter
peper en zout
Bereiding
Stoof de ui samen met het preiwit en de ui in wat boter. Schenk er na enkele minuten 800 ml groentebouillon bij en voeg er de waterkers aan toe. Laat 20 minuten koken.
Ontvel ondertussen de tomaten. Haal de pitten eruit en snijd in zeer kleine blokjes. Kruid af met peper en zout. Meng er wat van de extra waterkersblaadjes onder.
Mix tot een fijne soep en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 borden en leg in elk bord 2 plakjes mozzarella. Lepel hierop de tomatentartaar. Serveer meteen.
4 personen
Bron: 15gram.be