Een vichyssoise is van oorsprong een koude aardappelsoep met room, maar je kunt de soep ook maken van bijvoorbeeld prei, bloemkool of asperges. Afwerken kan heerlijk simpel met geroosterde croutons of luxueuzer met kaviaar, gerookte zalm of forel, gebakken spekjes…
Benodigdheden
500 g witte asperges
2 komkommers
2 uien
1 bosje radijzen
100 g tuinbonen
8 miniwortelen
100 g scheutjes, bijvoorbeeld preischeuten
150 g zure room
1 l groentebouillon
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Het recept ‘Vichyssoise van witte asperges’ is afkomstig van Libelle Lekker.
Klik hier voor het volledige recept.
Libelle – Soep, elke dag anders
Van lichte lunch tot maaltijdsoep
In dit kookboek vind je voor elk seizoen, voor elke smaak en voor elke gelegenheid een passende soep. Van bouillabaise tot oxtailsoep en minestrone: 80 soepen om uit te kiezen en elke dag een ander bordje vol vitamines te serveren.
Geef een reactie