Een heerlijke frisse venkelsoep met rivierkreeftjes, welke je zowel warm als koud kunt serveren. Door de toevoeging van appel krijgt deze soep zijn frisse smaak.
Benodigdheden
3 venkelknollen (± 700 g)
1 l visbouillon
2 friszure appels (jonagold of elstar)
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
100 g rivierkreeftjes
Bereiding
Snijd de venkelknollen in dunne plakjes en houdt het groen apart voor de garnering. Breng de bouillon samen met de plakjes venkel aan de kook in een ruime pan en laat 8-10 minuten zachtjes koken. Schil de appels en snijd in stukjes. Voeg de appelblokjes toe aan de soep en pureer direct met de staafmixer.
Breng in een steelpannetje water aan de kook met 1 theelepel zout en laat hierin de de plakjes bleekselderij 30 seconden koken. Giet af en spoel af met koud water.
Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout. Schep de soep in hittebestendige glaasjes of kommetjes. Verdeel de rivierkreeftjes en bleekselderij over de glaasjes en garneer met het groen van de venkelknollen.
8 personen
Bron: ninalovesfood.com