Voor de lekkerste zelfgemaakte vega erwtensoep heb je helemaal niet veel nodig! Binnen een handomdraai heb je deze traditionele gevulde soep op tafel staan.
Benodigdheden
400 g gedroogde spliterwten
2 winterwortels, ongeveer 200 g
5 stengels van een bleekselderij
0,5 knolselderij, ongeveer 350 g
2 prei, 300-400 g
30 g bladselderij
4 blokjes groentenbouillon
Bereiding
Doe de spliterwten in een vergiet en spoel ze af met water. Doe de spliterwten in een soeppan, samen met 2 liter water en de 4 bouillonblokjes. Laat de erwten ongeveer 45 minuten pruttelen op middenhoog vuur.
Was intussen alle groenten. Schil de wortel en de knolselderij en snij de wortel, knolselderij en bleekselderij in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm. Was de prei en snij deze in kleine stukjes.
Voeg na 45 minuten de groente toe aan de spliterwten en laat deze nog eens 20 minuten mee koken. Voeg eventueel 200-500 ml water extra toe, afhankelijk van hoe dik je de soep wilt.
Haal de selderijblaadjes van de takjes en hak deze fijn in kleine stukjes. Voeg toe aan de soep. Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper.
Tip
Serveer de soep met een plak roggebrood of zuurdesem brood.
Snert hoef je niet te pureren, maar kinderen vinden dat meestal wel lekkerder. Dus om de erwtensoep kidsproof te maken, pureer je de snert.
5 personen
Bron: Nienke – Foxilicious
Geef een reactie