Benodigdheden
½ kg uien
250 g bleekselder
400 g prei
150 g venkel
50 g lavas
20 g peterselie
3 teentjes knoflook
20 g tijm
5 laurierblaadjes
20 g rozemarijn
100 g champignons, gedroogde
25 g boter
50 g zwarte peper
peper en zout
Voor de afwerking
½ venkelknol
100 g boon
2 stengels groene selder
200 g bloemkool, roosjes
Bereiding
Maak de bouillon. Laat de gedroogde champignons weken in 2 l water. Maak de groenten schoon en snij ze in grove stukken. Stoof de groenten glazig in een soeppan met wat boter. Pel en snipper de knoflook en voeg bij de groenten.
Voeg de geweekte champignons mét het vocht toe en breng aan de kook. Voeg de tijm, laurier, peterselie, kombu, rozemarijn, lavas en zwarte peper toe en laat een halfuur zacht sudderen. Haal de bouillon van het vuur en laat 10 minuten rusten. Breng de groentebouillon op smaak met peper en zout en zeef.
Maak de groenten voor de afwerking schoon, snij ze fijn en blancheer ze apart beetgaar in kokend licht gezouten water. Laat schrikken onder ijskoud water.
Schik de groenten in kommetjes en overgiet met de hete groentebouillon. Serveer meteen.
8 personen
Bron: libelle-lekker.be
Geef een reactie