Deze krachtige bouillon kun je gebruiken als basis voor een groentesoep of bijvoorbeeld een vega risotto.
Benodigdheden
200 g prei
3 stengels bleekselderij
300 g winterpeen
5 tenen knoflook
80 g semi-zongedroogde tomaten
2 norivellen
4 laurierbladen
2 el gedroogde paddenstoel
1 el zwarte-peperkorrel
1½ l water
1 tl zout
Bereiding
Was de groenten. Snijd de prei in dikke stukken. Snijd de stengels selderij elk in 3 stukken. Schil de winterpeen en snijd in gelijke stukken. Plet de tenen knoflook. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op. Verhit de olie in een soeppan en fruit de groenten 5 minuten. Schep regelmatig om.
Scheur ondertussen de norivellen in vieren en voeg samen met de laurierbladen, gedroogde paddenstoelen en zwarte peper toe. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 minuten op laag vuur koken.
Zeef de bouillon en laat goed uitlekken. Breng op smaak met het zout.
Tip
Dit recept is goed voor ongeveer 1,3 liter bouillon. Lekker als basis voor een groentesoep of een veganistische risotto.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn België
Geef een reactie