Ramen is noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Daarom kan je er een hoop veganistische recepten mee koken. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen.
Benodigdheden
4 porties ramen noedels
1,5 l groentebouillon
400 ml kokosmelk
4 tl groene currypasta
15 cm gember, geraspt
Toppings voor de vegan ramen
150 g sperziebonen, schoongemaakt uiteinden verwijderd
2 kleine Shanghai paksoi, grofgesneden
2 wortels, in noedels of reepjes
1 bosje Thaise basilicum
1 bosje koriander
optioneel: chili-olie of hete rode saus
Bereiding
Het recept ‘Vegan Thaise groene curry ramen’ is afkomstig van De Hippe Vegetariër.
Klik hier voor het volledige recept.
De hippe vegetariër
Met de hippe vegetariër krijg je oneindig veel inspiratie om gezond bourgondisch te genieten — zowel thuis als uit. Wie je ook bent en wat voor levensstijl je ook hebt, je vindt een recept dat bij je past met oneindig veel variaties.
Geef een reactie