Deze glutenvrije, vegan roomsoep van selderij is klaar in minder dan twintig minuten. Heerlijk om warm te serveren op een winteravond en gekoeld in de zomer.
Benodigdheden
2 el olijfolie plus extra voor garnering
75 gram ui, fijngehakt
1 el citroensap
480 g selderij, fijngehakt
1 tl fijn zeezout
1/4 tl zwarte peper
1/4 tl knoflookpoeder
15 g verse peterselie, gehakt
75 g rauwe cashewnoten
720 ml water
waterkers, voor garnering
Ook handig
Bereiding
Verwarm de olie op laag vuur in een grote pan en laat de ui 2 minuten zweten. Voeg dan het citroensap toe en roer.
Zet vervolgens het vuur op middelhoog en voeg de selderij, zout, peper en knoflook toe. Blijf nog 8 minuten koken en af en toe roeren.
Zet dan het vuur hoog en voeg de peterselie, rauwe cashewnoten en water toe. Dek af en laat 5 minuten sudderen. Giet de soep vervolgens in een blender en pureer tot een volledig gladde massa.
Serveer met een scheutje olijfolie, verse waterkers en zwarte peper.
Het recept is afkomstig van With Food + Love.
Klik hier voor het originele recept.
Geef een reactie