De populaire Japanse noedelsoep, maar dan bomvol knapperige groenten en kruiden.
Benodigdheden
100 g shiitake
2 tl sesamolie
1 bos salade-ui
90 g Hakubaku ramen noedels
75 g Saitaku ingelegde gember
100 g gesneden spitskool
100 g rauwkost peen julienne
100 g snoepgroente rettich
1¼ l veganbouillon
1 el geroosterd zwart sesamzaad
Bereiding
Snijd de shiitakes in kwarten, verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de shiitakes 4 minuten op middelhoog vuur. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken.
Leg de spitskool, de wortel en de rettich naast elkaar in een vergiet en giet er 2 liter kokend water over. Breng de bouillon aan de kook.
Verdeel groente en noedels in delen over de wijde kommen. Schep er de hete bouillon op en leg er de shiitakes en de lente-ui op. Leg de gember in het midden. Bestrooi een deel van de soep met het sesamzaad.
Tip
Ga naar het recept van vegan bouillon.
Bak voor een ramen met wat meer vulling pittig gekruide biologische roerbakreepjes mee met de shiitakes.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn
Geef een reactie