Benodigdheden
1 kg pompoenvlees (Hokkaido)
1 middelgrote aardappel
3 wortels
1 ui
2 teentjes knoflook
1 stuk gember
40 g (veganistische) boter
1 l plantaardige bouillon
2 tl citroensap
1 tl zout
1 snufje cayennepeper
2 snufjes curry
300 ml kokosmelk of soja-crème
topping
champignons
pompoenpitten
chilivlokken
verse peterselie
Bereiding
Schil en snijd de pompoen in blokjes. Schil en snijd de aardappelen, wortelen, ui, knoflook en gember.
Verhit de boter in een grote pan en fruit de uien en knoflook 5 minuten. Voeg gember toe en verwarm gedurende ongeveer 1 minuut. Voeg de pompoen-, aardappel- en wortelblokjes toe en bak ze ongeveer 5 minuten. Giet de groentebouillon erbij, breng op smaak met zout en peper, breng aan de kook en kook ongeveer 20 minuten zachtjes. Voeg vervolgens de kokosmelk en het citroensap toe. Pureer de soep met een blender of staafmixer en kruid met curry.
Serveer naar wens met gebakken champignons, pompoenpitten, chilivlokken en verse peterselie.
4 personen
Credits: biancazapatka.com