Benodigdheden
4 rode paprika’s
4 grote tomaten
500 ml bouillon
200 g kikkererwten croutons
2 teentjes knoflook
2 uien
snufje chilipeper
olijfolie
Verder nodig
Bereiding
Allereerst verwarm je de oven voor op 200°C en bekleed je de bakplaat met bakpapier.
Was de paprika, snijd deze in de lengte door en verwijder de zaadjes. Leg de paprika’s vervolgens (met het vel naar boven) op de bakplaat en rooster deze in 10 minuten zacht.
Verwarm nu in een soeppan de olie.
Ondertussen snij je de ui en knoflook in kleine stukjes. Fruit deze voor ongeveer vijf minuten.
Voeg daarna de, in grote stukken gesneden, tomaten toe gevolgd door de paprika’s, bouillon en chilipeper.
Verwarm ongeveer voor 10 minuten en pureer daarna met een staafmixer of blender. Voor de smaak voeg je wat peper en zout toe.
Schenk nu in kommen en garneer de soep met kikkererwten croutons.
Tip
Vind je de soep niet vullend genoeg? Maak er een echte maaltijd van en kook 100 gram rode linzen mee met de rest van de soep.
2 personen
Bron: ilovehealth.nl
Geef een reactie