Deze ajuinsoep van Jeroen Meus is een eenvoudig soepje die niet mag ontbreken in de lijst van winterse gerechten. De knapperige lookcroutons tillen de soep naar een hoger level.
Benodigdheden
9 ajuinen
boter
2 stengels prei
4 aardappelen
3 teentjes look
½ bol look
3 l groentebouillon
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
enkele laurierblaadjes
zout en witte peper
½ stokbrood
olijfolie
enkele sprieten bieslook
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Uiensoep met aardappel en lookbrood‘ is afkomstig van Jeroen Meus.
Feest!
kerstgerechten, verrassende gourmets, partysnacks en katerfood
De keuken van Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus draaide op volle toeren om een uniek feestboek te maken. Met meer dan 100 recepten, van kerstklassiekers over verrassende gourmettafels tot heerlijke partysnacks.
Geef een reactie