Tom Yam Kung soep, een Aziatische klassieker.
Benodigdheden
1 l kippenbouillon
1 tl vissaus
lente-uitjes in kleine stukjes
1 tl gemalen gember
10 scampi’s
1 stengel citroengras in kleine stukjes
1 chilipeper in ringen (als je van pikant houdt, kun je tot 3 chilipepertjes toevoegen)
verse koriander
150 g champignons
sap van 1 limoen
3 limoenblaadjes
½ tl suiker
Bereiding
Breng de bouillon aan de kook in een pot. Voeg het citroengras, de lente-uitjes, de gember, de chilipeper en 1 theelepel vissaus toe.
Laat even doorkoken tot de heerlijke aroma’s vrijkomen. Voeg dan de scampi’s en de champignons toe en laat nog 10 seconden doorkoken.
Zet het vuur uit en breng op smaak met vissaus, zout en suiker. Roer goed en voeg ten slotte nog het limoensap, de koriander en de limoenblaadjes toe.
4 personen
Bron: marcro.be