Duik in de wereld van de Thaise keuken met Tom Yum Talay, een verfrissende zeevruchtensoep die je smaakpapillen een feest bezorgt!
Benodigdheden
400 ml kokosmelk
400 ml kippen- of visbouillon
2-3 stengels citroengras, in stukken gesneden
3-4 schijfjes galangal of gember als alternatief
3-4 kaffir limoenblaadjes
200 g gemengde zeevruchten, kokkels, garnalen, mosselen, inktvis, etc.
150 g champignons, in plakjes
2 tomaten
2-3 Thaise rode pepers, in plakjes
2-3 el vissaus
1-2 el limoensap
verse koriander, voor garnering
Bereiding
Spoel de kokkels goed af in koud water en laat ze minstens 30 minuten weken om eventueel zand te verwijderen.
Breng de kokosmelk en bouillon aan de kook in een grote pan.
Voeg de citroengras, galangal en kaffir limoenblaadjes toe. Laat dit enkele minuten sudderen zodat de smaken vrijkomen.
Zodra het kookt, voeg je de zeevruchten, tomaten en champignons toe en kook tot ze gaar zijn.
Voeg de Thaise rode pepers, vissaus en limoensap toe. Roer regelmatig tot de zeevruchten gaar zijn.
Proef de soep en pas de smaak aan met meer vissaus of limoensap indien nodig.
Garneer met verse koriander en serveer warm.
Geef een reactie