Zin in een heerlijke Thaise maaltijd, maar dan gewoon bij jou thuis? Probeer deze smaakvolle soep boordevol malse kip, rijstnoedels, frisse koriander, geurige basilicum en een vleugje limoensap!
Benodigdheden
1 el olijfolie
680 g kipfilets zonder bot en vel, in stukjes van 1,5 cm gesneden
Kosjer zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 ui, in blokjes gesneden
3 el rode currypasta
1 el vers geraspte gember
1,5 l kippenbouillon
1 blik kokosmelk, 400 ml
115 g rijstnoedels
1 el vissaus
2 tl bruine suiker
3 bosuitjes, dun gesneden
60 g verse korianderblaadjes, gehakt
15 g verse basilicumblaadjes, gehakt
2 el versgeperst limoensap
Ook handig
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Breng de kip op smaak met zout en peper naar smaak. Voeg de kip toe aan de soeppan en bak tot goudbruin, ongeveer 2-3 minuten; zet apart.
Voeg knoflook, paprika en ui toe. Kook al roerend af en toe tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Roer de rode currypasta en gember erdoor tot het geurig is, ongeveer 1 minuut.
Roer de kippenbouillon en kokosmelk erdoor en schraap eventuele bruine stukjes van de bodem van de pan.
Roer de kip erdoor. Breng aan de kook; verlaag het vuur en kook, al roerend af en toe, tot het is ingekookt, ongeveer 10 minuten.
Roer de rijstnoedels, vissaus en bruine suiker erdoor tot de noedels gaar zijn, ongeveer 5 minuten.
Haal van het vuur; roer de bosuitjes, koriander, basilicum en limoensap erdoor; breng op smaak met zout en peper naar smaak. Serveer direct.
Geef een reactie