Pompoen is niet enkel bij ons een populair ingrediënt, ook de Thai koken er graag een pittig soepje mee.
Benodigdheden
1 flespompoen, geschild en in blokjes
1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 cm gember, geraspt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 limoen
1 blik kokosmelk
1 l groentebouillon
1 kl vissaus
1 el arachideolie
2 el rode currypasta
peper en zout
afwerking
1 rode chilipeper, in ringetjes
10 g koriander, blaadjes geplukt
50 ml room
2 el sriracha
Verder nodig
Bereiding
Verhit 1 eetlepel arachideolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de geraspte gember, fijngehakte knoflook en rode currypasta toe en stoof nog 1 minuut aan. Voeg dan de blokjes pompoen en zoete aardappel toe en schep goed om. Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de vissaus, het sap van 1 limoen en peper en zout toe en haal van het vuur. Mix de soep fijn. Serveer in kommetjes en werk af met wat room, srirachasaus, enkele ringetjes chili en blaadjes koriander.