Een kippensoep geïnspireerd op de populaire Thaise soep Tom Ka Kai. Citroengras, limoenblad en limoensap geven die soep haar karakteristieke frisheid.
Benodigdheden
2 kippenbouten
250 g kleine Parijse champignons
5 stengels bleekselder
2 uien
bussel lente-ui
4 teentjes look
40 g gember
2 stengels citroengras
klein Thais chilipeper of wat klassieke rode chilipeper
3 limoenbladeren
enkele takjes koriander
2 limoenen
3 l water
5 dl kokosmelk, ongezoet
een flinke scheut vissaus (nam pla)
1 el suiker
een scheut olijfolie of zonnebloemolie
chili-olie
1 sjalot
2 rode chilipepers
1 el tomatenpuree, geconcentreerd
15 cl zonnebloemolie
snuifje zout
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Thaise kokos-kippensoep met chili-olie‘ is afkomstig van Jeroen Meus.
Feest!
kerstgerechten, verrassende gourmets, partysnacks en katerfood
De keuken van Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus draaide op volle toeren om een uniek feestboek te maken. Met meer dan 100 recepten, van kerstklassiekers over verrassende gourmettafels tot heerlijke partysnacks.
Geef een reactie