Benodigdheden
1 el olijfolie
2 teentjes look
1 kleine ui
1 tl geraspte gember
2 tl rode currypasta
500 ml kippenbouillin
800 g butternut, in blokjes gesneden
400 ml kokosmelk
sap van 1/2 limoen
peper en zout
graag een beetje extra pit? + 1/2 tl Srirachasaus
garnering
handvol fijngehakte koriander en fijngehakte ongezouten pindanoten
Verder nodig
Bereiding
Verwarm de olie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui en look aan. Voeg na 3 minuten de currypasta en gember toe en roerbak enkele minuten, tot de curry heerlijk begint te geuren. Voeg de stukken butternut pompoen toe.
Giet de bouillon mee in de kookpot. Breng aan de kook en zet het deksel op de pot. Laat 20 minuten sudderen, tot de butternut helemaal gaar is. Mix de soep glad.
Voeg de kokosmelk toe (bewaar een klein beetje voor de garnering). Let op: Vanaf deze stap breng je je soep best niet meer aan de kook! Voeg nu ook het limoensap toe en kruid met peper, zout en Sriracha.
Serveer dit heerlijke soepje met een schepje kokosroom en werk af met verse koriander en enkele fijngehakte pindanoten.
4 personen
Bron: cookameal.be