Stevige trek? Stevige soep! Met kool, wortel, zwarte bonen en Parmezaanse kaas.
Benodigdheden
300 g bospeen
1 ui
1 teen knoflook
400 g spitskolen
250 g kalkoenfilets
2 el olijfolie
1 laurierblaadje
400 g zwarte bonen
1 l kippenbouillon
50 g Parmezaanse kaas
20 g platte peterselie
Bereiding
Schrap de wortels en snijd in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, laurier en wortel 5 minuten op laag vuur. Roer regelmatig. Spoel ondertussen de bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de kool, bonen, kalkoen en bouillon toe aan het wortelmengsel. Breng aan de kook en laat de kalkoen in 10 minuten op laag vuur gaar worden. Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de blaadjes van de peterselie grof.
Haal het laurierblaadje uit de soep, voeg de peterselie toe en verwarm nog 1 minuut. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de kaas.
Lekker met een stuk brood.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn
Geef een reactie