Een verfrissende groene soep.
Benodigdheden
200 g bloemige aardappelen
150 g knolselder
4 lente-uien
1 teentje knoflook
80 g jonge spinazie
handje verse kervel
6 takjes waterkers
6 takjes peterselie
1 el citroensap
1 l groentebouillon
150 ml witte wijn
100 ml room
olie
nootmuskaat
peper en zout
Bereiding
Schil de aardappelen en knolselder, snij ze in blokjes. Maak de lenteui schoon en snij in ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Stoof hem met de lente-ui even in olie. Blus met de wijn.
Doe de aardappelen, knolselder en bouillon bij de ui en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen.
Spoel de spinazie en de kruiden. Hak ze grof. Hou van allebei minstens 2 eetlepels apart. Doe de rest bij de soep en mix. Roer er de room door.
Breng de soep op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout. Verdeel ze over de borden en werk af met de rest van de kruiden.
4 personen
Bron: Libelle Lekker
Geef een reactie