In dit recept gebruiken we deze oeroude groente als basis voor een heerlijke vegetarische soep. De geraspte gruyère en de knoflook maken de soep helemaal af.
Benodigdheden
2 el boter
1 ui
2 tenen knoflook
1 el bloem
800 g spinazie
500 ml bouillon
500 ml melk
8 sneden stokbrood
2 el geraspte gruyère
room
nootmuskaat
Bereiding
Verhit de boter, fruit de gesnipperde ui en knoflook. Roer de bloem erdoor en verhit. Voeg spinazie, zout en peper toe. Roer tot het blad slinkt. Voeg bouillon en melk toe. Laat 20 minuten zacht koken.
Pureer de soep. Gril de sneden brood bestrooid met kaas. Serveer de soep met een schep room en nootmuskaat.
4 personen
Bron: Jamie Oliver
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.
Geef een reactie