Benodigdheden
500 g pelgarnalen
25 ml witte vermouth
water
1 tl gerookte paprikapoeder
room
peper en zout
2 el olijfolie
Bereiding
Pel de garnalen en bewaar de schillen en de koppen. Verhit de olijfolie en doe hier de schillen en koppen bij. Roerbak en bestrooi met de paprikapoeder. Roer alles goed, giet de vermouth erbij. Laat een minuut koken en schenk er zoveel water bij dat alles onderstaat. Laat 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes koken.
Hevel de soep over naar een blender en pureer fijn. Bekleed een zeef met kaasdoek en zeef de soep. Zet de soep opnieuw op een zacht vuur, roer de room erdoor, voeg de garnaaltjes aan de soep zodat ze warm worden en breng op smaak met peper en zout. Serveer met lekker brood.
2 personen
Bron: bijzonderspaans.nl
Geef een reactie