Een snel, smakelijk en best wel feestelijk soepje!
Benodigdheden
1 geschilde knolselder
olijfolie extra virgin
boter kruidenmix
gezouten boter
25 cl room
50 cl melk
25 cl kippenbouillon
2 stengels groene selder
1 ui
2 tl knoflookpoeder
enkele takjes verse tijm en bieslook
1 kg Zeeuwse mosselen
witte wijn
een scheut room
1 tl kurkuma
1 tl citroen azijn
1 geschilde, ontpitte tomaat in blokjes gesneden
zwarte peper
gemalen lavas
Verder nodig
Bereiding
Snij de knolselder in blokjes. Stoof in olijfolie extra virgin en gezouten boter en kruid met zwarte peper en gemalen lavas. Bevochtig met de melk, 1 potje room en kippenbouillon. Kook gaar en mix. Haal de knolseldercreme door een fijne zeef. en zet appart.
Snij de ui en de groene selder in fijne stukjes. Voeg samen met de blaadjes van de tijm in een pot. Leg hierbovenop de mosselen en bestrooi met knoflookpoeder. Voeg de witte wijn en een scheut water toe en zet de pot op een hoog vuur met het deksel erop.
Laat opkoken, schud twee maal op en voeg een klontje gezouten boter toe.
Haal enkele mooie mosselen uit de schelp en bewaar ze op een deel van het kookvocht. Zeef de rest van het mosselvocht, voeg bij de knolseldercrème en zet op met een beetje room, het citroen azijn en kurkuma, boter kruidenmix en kook lichtjes in.
Dresseer de tomaatblokjes op een soepbord of klein kookkommetje. Leg de mooie mosselen in het midden. Werk af met bieslook, tijm en schenk de soep rond de garnituren.
4 personen
Bron: Swinkl
Het Zeeuwse Mossel kookboek
40 echte mosselrecepten
In Het Zeeuwse Mossel Kookboek laat Bart van Olphen zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden deze zilte lekkernij uit Zeeland te bieden heeft. Bart werkt intensief samen met Zeeuwse kwekers die zijn aangesloten bij het Zeker Zeeuws keurmerk. Mosselen die van zaad tot consumptiemossel gegarandeerd zijn opgegroeid in de Oosterschelde. Extra lekker dus!
Geef een reactie