Witte kool is een beetje een vergeten groente, maar onterecht. We kennen ze alleen maar van de koolsla of zuurkool, maar je kan witte kool ook lekker gratineren met kaassaus en het is perfect voor in de soep.
Benodigdheden
1/2 witte kool
2 aardappelen
1 ui
3 el Solo Vloeibaar
2 l kippenbouillon
4 sneden spek
light room
Verder nodig
Bereiding
Snij de witte kool, de geschilde aardappelen en de ui in stukjes. Stoof ze in Solo. Bevochtig de gestoofde groenten met de kippenbouillon. Kruid met peper en zout, en laat een half uurtje doorkoken.
Mix de soep met een staafmixer en zeef ze vervolgens. Werk af met een scheutje light room.
Snij het spek in blokjes en bak ze krokant in een pan met een weinig Solo. Laat ze even uitlekken (ontvetten) op keukenpapier en serveer als garnituur in de soep.
Tip
Probeer deze soep ook eens met witte bonen, bieslook of croutons als garnituur.
4 personen
Bron: solo.be