In de herfst en winter zijn de vergeten groenten op hun lekkerst. Profiteer ervan en maak er heerlijke soep mee.
Benodigdheden
2 uien
250 g pastinaak
250 g rammenas
200 g peterseliewortel
1 stengel prei
enkele takjes peterselie
1 el kurkuma
1,2 l groentebouillon
100 ml room (of yoghurt)
handvol tortillachips
4 plakjes bacon
boter
peper
Bereiding
Schil en snijd de pastinaak, rammenas en peterseliewortel in blokjes.
Snijd de prei in ringen en de uien fijn. Bak de ui in boter glazig.
Voeg de groenten toe en kruid met de kurkuma en peper. Blus met de bouillon en breng aan de kook.
Laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.
Bak de bacon in een droge koekenpan krokant.
Verkruimel de tortillachips in een vijzel.
Mix de soep glad. Zet het vuur uit en roer er de room (of yoghurt) onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Schep de soep in borden en werk af met de bacon, tortillachips en peterselie.
4 personen
Bron: Lekker van bij ons
Geef een reactie