Benodigdheden
1 bosje basilicum
1 bosje dille
1 bosje peterselie
4 kleine patissons
4 zoete uien
40 g boter
1 l water
peper en zout
foeliepoeder
cayennepeper
6 hazelnoten, geraspt
Verder nodig
Bereiding
Pluk de blaadjes van de kruidensteeltjes. Hou de steeltjes apart. Versnipper de blaadjes van de kruiden. Was de patissons. Snij het hoedje eruit. Haal ze leeg met een lepel.
Stoof de versnipperde uien 5 minuten op een zacht vuurtje, zonder te kleuren. Voeg dan het vruchtvlees van de 4 patissons en de kruidenstengels toe en stoof even mee. Voeg 1 liter water toe. Kruid met peper, zout, foelie en cayennepeper. Laat ongeveer 15 minuten koken. Neem van het vuur. Doe er de fijngesnipperde peterselie, basilicum en dille bij.
Mix de soep fijn. Gaar de patissons en de deksels gedurende een drietal minuten in water of stoom ze in een stoompan. Verdeel de koude of warme soep in de patissons en werk af met geraspte hazelnoot en wat verse kruiden.
Tip
Ook een kleine pompoen of een bolcourgette leent zich perfect als kommetje.