Benodigdheden
1 kg langoustines
4 tomaten
1 wortel
½ courgette
2 selders
½ venkel
1 prei, enkel het groen
2 dl pastis of Noilly Prat
olijfolie
4 teentjes knoflook
1 steranijs
handje verse kervel
1 tl venkelzaadje
1 tl korianderzaad
1 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
1 tl saffraanpoeder
peper en zout
Bereiding
Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Bewaar de pantsers voor de fond. Schraap de wortel en snij ’m in blokjes. Schil de venkel en snij de helft in reepjes. Snij het groen van prei en de selders in ringetjes. Halveer de tomaten en hol ze uit. Hou de pitjes apart. Pel de knoflook en stamp de teentjes fijn in de vijzel.
Stoof de langoustine-pantsers aan in olijfolie. Doe er de wortel, selder en venkel bij. Doe er ook de knoflook en tomatenpitjes bij. Stoof enkele minuten aan en blus met de Noilly Prat. Voeg water toe tot de groenten net onderstaan.
Kruid met 1 tl venkelzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl saffraanpoeder, 1 tl cayennepeper en 1 tl paprikapoeder. Laat 20 minuten pruttelen. Laat inkoken tot de helft van het vocht verdampt is en zeef de soep.
Snij de courgette in kleine blokjes. Kruid de langoustines met peper en zout en bak ze in enkele minuten goudbruin in olijfolie.
Giet soep in de borden, werk af met enkele langoustines, courgetteblokjes en gehakte kervel.
8 personen
Bron: Libelle Lekker
Geef een reactie