Benodigdheden
2 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 l groentebouillon
250 ml kokosmelk
100 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 blik witte bonen
2 kopjes boerenkool, fijngesneden
1 tl gemalen koriander
1/2 tl pepervlokken
een handvol gehakte dille
vers citroensap
zout en peper
Bereiding
Verhit een scheutje olie in een grote pan op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze zachtjes tot ze glazig zijn en hun aroma’s vrijgeven.
Doe de kerstomaatjes erbij en laat ze ongeveer 2-3 minuten meebakken, totdat ze zacht beginnen te worden.
Voeg de uitgelekte en afgespoelde witte bonen en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg vervolgens de boerenkool, verse koriander, een snufje peper, kokosmelk en een scheutje vers citroensap toe. Laat de soep nog eens 5 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed samenkomen.
Werk af met verse dille en breng de soep op smaak met zout en extra peper naar wens.
Tip: Serveer met een stuk knapperig brood voor een heerlijk en voedzaam gerecht!
Geef een reactie