Benodigdheden
2 aardappelen, van het soort Nicola, in stukken gesneden
350 g bospaddenstoelen (hoorn des overvloeds, cantharel, eekhoorntjesbrood, …)
dille, gesnipperd
1 1/4 l groentebouillon
1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
1 el olijfolie
1/2 tl paprikapoeder
4 plakken bacon, in smalle reepjes gesneden
1 ui, versnipperd
Bereiding
Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit de ui, 1 minuut. Voeg de aardappelen, de bouillon en het kruidentuiltje toe. Voeg zout en peper toe. Sluit de pan af met een deksel. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
Bak de paddenstoelen 3 minuten in een pan. Voeg de paddenstoelen toe aan de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
Verhit de bacon 2 minuten in de magnetron. Breek in stukjes. Verdeel de soep over soepkommen of diepe borden. Garneer met stukjes bacon en de gesnipperde dille.
Tip
Serveer deze soep voor een feestelijk tintje in een uitgehold brood!
4 personen
Bron: delhaize.be